Prof. Dr. EMANUEL BRATU

Drumul până la excelență, printre generații

implantologie dantară prof dr bratu

Nume: Adrian Emanuel Bratu

Data nașterii: 15 mai 1970, Timișoara

Specializări și titulatură: chirurgie orală, protetică dentară, profesor universitar, doctor în Științe Medicale, medic primar stomatolog

Așa cum spunea tatăl meu, Prof. Dr. Dorin Bratu, manualitatea este cea mai de preț calitate a unui medic stomatolog – te naști cu ea și o poți cizela – celelalte calități se dobândesc în timp. Iar îndemânarea, lipsa durerii și “o mână ușoară” sunt motivele care îl fac pe un pacient să te aleagă.

Prof. Dr. Emanuel Bratu, într-un interviu acordat cu ocazia aniversării a 10 ani de activitate în cadrul aceleași echipe, Dental Experts

implantologie dentară

E NEVOIE DE O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ SĂ ANTRENEZI ÎNDEMÂNAREA

M-am născut într-o familie reputată de medici stomatologi. Ambii părinți și-au dorit să le urmez calea și, când au remarcat la mine o îndemânare care putea fi fructificată, s-au ocupat cu precădere de acest aspect. Iar pentru că m-am născut stângaci, a fost nevoie de mult mai multă muncă. Rezultatul muncii lor m-a adus până aici. Am crezut întotdeauna că meseria făcută cu pasiune este ceea ce ne diferențiază ca medici, iar pasiunea mi-a ghidat pașii carierei în locul în care mă aflu astăzi. Piatra de temelie au pus-o părinții și familia mea, cu mai bine de 50 de ani dedicați stomatologiei și 80 de ani de experiență în medicină. Reprezint a treia generație de medici și duc aceste valori mai departe cu mândrie.

ECHIPA DENTAL EXPERTS – PERFORMANȚĂ DE PE BĂNCILE FACULTĂȚII

Tatăl meu avea un simț clinic ieșit din comun și putea să-și dea seama devreme dacă un tânăr are abilități extraordinare de a performa ca specialist în medicină dentară. Așa că i-a ales pe cei mai buni dintre studenți și i-a luat sub aripa sa, încă de pe vremea în care preda în cadrul facultății de medicină dentară din Timișoara. Avantajul acestui nucleu care este astăzi echipa din cadrul clinicii pe care am fondat-o împreună, Dental Experts, constă în faptul că medicii proveneau deja din același mediu. Se cunoșteau între ei, iar relațiile de prietenie pe care le au și în viața reală fac ca această echipă să fie foarte bine sudată. Faptul că lucrăm împreună de peste un deceniu atestă calitățile echipei pe care am clădit-o. Alături de ei, ofer pacienților experiența profesională acumulată în peste 25 de ani, câștigată în urma a peste 8000 de implanturi dentare realizate cu succes și soluționarea unor cazuri cu grad de dificultate foarte ridicat.

“Așa cum nici artiștii nu pot străluci dacă creează sub scară, nici performanța în stomatologie nu se poate face într-un cabinet mic, fără perspectivă.”

Prof. Dr. Dorin Bratu, într-un interviu acordat cu ocazia aniversării a 10 ani de lucru în echipa Dental Experts

IMPLANTOLOGIE DENTARĂ, CHIRURGIE ȘI EDUCAȚIE

Ca să putem performa la standarde înalte și să ne autodepășim de fiecare dată, ne vine în ajutor tehnologia de ultimă generație în care investim constant, atât în aparatură, cât și în instruirea personalului pentru a fi la curent cu modul de folosire și de perfecționare a actului medical. Astfel reușim să soluționăm cazuri dintre cele mai dificile, cazuri care au fost refuzate sau considerate de netratat de către alți specialiști.

Ne ghidează valori comune, inclusiv principiul de a investi în educație și de a da mai departe experiența acumulată. Consider că este datoria fiecărui medic deschis către știință și evoluție să facă acest cadou, să ofere șansa la educație celor pasionați de cunoaștere. Colegii mei din echipa Dental Experts se implică alături de mine în a împărtăși această experiență pentru ca, împreună cu tinerii medici, să ajutăm medicina dentară să evolueze, să facem progrese împreună. Susținem chiar în clinica noastră sau participăm la cursuri, workshopuri și alte evenimente importante dedicate științei, atât în România, cât și în străinătate, la nivel global.

DE CE DENTAL EXPERTS?

Experiența ne recomandă. Indiferent de dificultatea sa, fiecare caz se va rezolva corect și prin respectarea protocolului medical. Un protocol medical bine definit se poate efectua doar prin documentare permanentă și prin follow-up-ul cazurilor.

Dental Experts pentru Prof Dr.Bratu Emanuel:

Echipa Dental Experts este sufletul meu. Sunt oameni pe care i-am văzut crescând, evoluând, oameni care s-au transformat în cei mai buni medici, alături de care am trăit momente frumoase profesional. Sunt echipa mea, pentru care am încercat sa fac tot ceea ce am știut și am putut mai bine. O echipă înseamnă atunci cand oamenii din ea se completează reciproc, se ajuta și se aseamănă.

Când am plecat la drum cu medicii din echipa Dental Experts, mi-am promis să-i ajut cu tot ce am putut. Cu toate acestea, sunt medici care și-au ales un alt drum și au plecat din echipa Dental Experts. După plecarea lor, a venit noua generație, ceea ce mă motivează să investesc și să formez noi medici. Pentru că perfecțiunea, moralitatea și a fi om sunt motoarele după care m-am ghidat în viață.
De aceea, Echipa Dental Experts împărtășește și se ghidează după aceleași valori: moralitate, perseverența, corectitudine și perfecționarea continuă.

Prof. Dr. Bratu